top of page

Peer Gynt på Gålå

Peer Gynt as er en kunst og kulturprodusent lokalisert på Vinstra i Gudbrandsdalen med Per Gynt-stemnet som sitt største virksomhetsområde. Peer Gynt as leverer kunstneriske produksjoner, opplevevelser og aktiviteter inspirert av tema fra dramaet Peer Gynt- og med naturen som ramme og medspiller. Vi har utviklet et helhetlig profil-program for Peer Gynt as, og tilhørende virksomheter. 
Profilarbeidet omfatter strategisk rådgivning, designmanual, postale trykksaker, plakater, program, annonser, bannere, profilerende materiell og web-sider.

Prosjekt:

Logo, profil & markedsmateriell

Kunde:

Peer Gynt Stemnet

År:

2004 - 2012

Gyntvingen er en sammensetning av tradisjonelle mønster-detaljer fra ulike håndtverks-tradisjoner i Gudbrandsdalen. Her er detaljer fra bl.a. treskjæring, vev, steinhugging og 

smijern representert. Detaljene er forenklet og satt sammen til en grunnform vi har kalt for Gyntvinge. Mønsteret er ikke bundet av et spesiellt format. Fleksibiliteten gjør mønsteret godt egnet til å lage nye mønsterdetaljer i ethvert nytt format. Enten ved å bruke hele mønsteret eller som detaljutsnitt av grunnformen. Mønsteret kan roteres, og rapporteres i ulike størrelser. 

 

JUV

Den grensesprengende danseforestilling "Juv" hadde urpremière sommeren 2006 på en 250 kvadratmeter stor scene i elva Frya, under Per Gynt-stemnet i Gudbrandsdalen. I et spesielt naturområde (i et juv) ble Peer Gynt årlig spilt og danses i et nysirkus-oppsett. Padlere, klatrere, dansere og folkemusikere deltok i forestillingen som ble skapt med utgangspunkt i det dramatiske landskapet.

Peer Gynt på Gålå

Det første Peer Gynt-stemnet bel arrangert i 1928 - som en hundreårsmarkering av Ibsens fødsel. Siden 1967 har stemnet blitt arrangert årlig på Vinstra. I 2009 besøkte 25 000 festivalen. Peer Gynt-stemnet fikk knutepunktstatus i 2008 som den første festivalen innenfor scenekunst.

bottom of page